ALDO CARDOSO

Huellas

LA FONT DEL BALÇ - CASSERRES (PROP GIRONELLA)

EXPOSICIÓ






Fins finals de maig 2014


   Aldo Cardoso presenta set interessants obres que mesclen la fotografia, escultura i fins i tot cos performàntic. Una obra de qualitat, de gènere profund i tocant l'os de la columna.


L’EMPREMTA

             La instal·lació allibera parts de la memòria, barrejant-se entre el desconcert de les absències i de les presències; els records, la identitat, les sensacions i...les percepcions; que no són res més que deixar al descobert tots els rastres que deixem en les persones, a mesura que la vida ens esbiaixa. Aquesta sensació és per a molts, un temps passat.

          Aleshores és, quan m’agrada compartir aquests moments embalsamats, retinguts i tornejats de la realitat passada, dins del present. L’empremta retinguda a través de la fotografia analògica i l’escultura tova, creen entre una i altra, un vincle intemporal. La memòria i la imaginació que ens fa viure aquesta experiència vital, empremtes que ens transporten....que fan present “allò que va ser”. Retrats que mostren el registre de la identitat malgrat hi hagi un rostre exclòs o un contrallum....el nostre sentit de la no necessita detalls per identificar les icones que són més que identitat acumulada, ja sigui en la representació de la figura humana, el seu context, en la seva cultura i en l’acció de vida quotidiana.

           Aldo Cardoso Subieta és un fotògraf bolivià que utilitza la fotografia com a mitjà d’expressió, per ressaltar els esdeveniments socials de Llatinoamèrica, del món, dels pobles i dels seus habitants; ressaltant alhora valors i contrarietats a través del muntatge de les seves instal·lacions, on hi interactuen objectes, espais, sons i el públic. Les seves instal·lacions amalgamen materials com el teixit, el paper, i la fotografia analògica, i d’aquí neixen les neixen les escultures toves elaborades amb materials naturals, dels que amb els seus projectes de canviar la consciencia social a través de les arts, va formar el col·lectiu ARTS INSURGENTS per tal de desenvolupar activitats de diferents disciplines, basat en accions de performance com “un exercici per noves propostes a través de l’experiència i sobretot, el compartir amb diversos col·lectius d’art contemporani”.


            El treball d’Aldo Cardoso, té un predomini pel al cos humà, posant èmfasi en la sensualitat i l’erotisme com a valors purs i transcendentals i connectant els enfocaments emocionals i racionals en la producció artística.





Comentaris