DE MIRAS A PONSA

ELLES

OPINIÓ

TXELL MIRAS / MIRIAM PONSA - 080 BCN FASHION 2016



ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7 05/02/2016

TU MIRAS TU PONSA

Ella saltava del taxi i tu creuaves en vermell el pas de vianants. Això és Barcelona. L’aire dels dies en què el teixit de color negre s’apropa al mar.  Quan les normes són fora, l’olor de romaní cremat amb paper de plata fa que l’ambient sigui respirable. La realitat. L’altra realitat de qui estrena col·lecció a la 080Barcelona Fashion.

Txell Miras (Terrassa). Conventual. El temple de la moda es paralitza amb la penitència de la celebració. Entre campanes, tenebror i aire expectatiu, apareixien les models, primes, pàl·lides, de mirada absent i inclinades cap enrere. Les monges dels segle XXI ja som, sou i són ara mateix al carrer. Tons grisos, negres i de sobte la pell fimbra i es transmet. Blanc. Gairebé un pecat dins l’error. Miras sap com seduir i trencar les normes. Sens dubte, és respecte al pare, al Konvent i a Ida.


Moment Cínic/Amén Miras, seguint el clímax estètic, les monges/models dobleguen els genolls per acabar estirades al terra en forma de creu.  Admiració absoluta, entre desobediència i veneració. Entre el pecat i la passió.

Míriam Ponsa (Manresa). Aviadores. Homenatge a les dones pilot. Pioneres. Com ella mateixa a la seva comarca. La que estima i respira. Cares andrògines, manyoples, armilles, jaquetes de pell i cada vegada més bipolaritat, l’oblit de la roba per home o dona. Ella transmet l’entorn a les seves obres. Com un pintor a la tela, com el blat al pa.

Treballar amb productes de proximitat i donar valor. Un concepte gairebé inèdit dins l’actual món de la fabricació tèxtil. (Txell i Míriam). Elles sempre tenen la rialla a punt. Elegància i cervells que no s’aturen. En sóc promès




Comentaris